TÜV NORD-certificaat

TÜV NORD-certificaat

TÜV NORD als internationale certificeringsinstantie

De training CMSE® - Certified Machinery Safety Expert wordt door TÜV NORD als internationale certificeringsinstantie onafhankelijk gecertificeerd. TÜV NORD selecteert 40 vragen, die de deelnemers op de laatste trainingsdag voorgelegd krijgen. TÜV NORD verstrekt het betreffende certificaat wanneer bij het examen meer dan 80% van het maximale aantal punten is behaald.

Examenresultaten van TÜV NORD

Pilz stuurt de examenresultaten, nadat die bekend zijn gemaakt door TÜV NORD, door aan de deelnemers. Deelnemers die het examen niet hebben gehaald, hebben de mogelijkheid het examen op een later tijdstip over te doen. Deze tijdstippen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid en worden bekendgemaakt aan de deelnemer, Pilz en TÜV NORD. Zodra een deelnemer bericht heeft ontvangen over het gehaalde examen, mag hij/zij de titel CMSE® Certified Machinery Safety Expert voeren. Met het certificaat van TÜV NORD wordt de deskundigheid op het gebied van machineveiligheid aangetoond.

Vernieuwing van het TÜV-NORD-certificaat

Een voorwaarde van TÜV NORD is dat het certificaat om de vier jaar moet worden vernieuwd. Hiervoor is een eendaagse bijscholing nodig, waarbij veranderingen van veiligheidsvoorschriften en normen, internationaal bewezen methoden en nieuwe veiligheidstechnologieën worden behandeld. Pilz informeert u wanneer uw certificaat bijna is verlopen. Deze vernieuwing wordt eveneens door TÜV NORD gecertificeerd.

Certificering voor uw succes door TÜV NORD

De verstrekking van het TÜV-NORD-certificaat toont uw deskundigheid in de machineveiligheid aan. Daar het een internationaal erkend certificaat betreft, kunt u hiermee uw carrière bespoedigen en uw positie in de branche versterken.