Bent u ook veiligheidsmanager?

Bent u ook veiligheidsmanager?

Tom Robertson is mondiaal veiligheidsmanager. De heer Robertson werkt bij een multinationaal productiebedrijf waarvan de hoofdvestiging zich in Duitsland bevindt. Hij is verantwoordelijk voor de veiligheid van 5.580 medewerkers in 42 bedrijven in meer dan 20 landen. Hij moet ervoor zorgen dat elke vestiging van de onderneming over dezelfde vereiste competentie inzake veiligheid beschikt.

Uniforme oplossingen en een gemeenschappelijke taal

De heer Robertson had een mondiaal team nodig dat op hetzelfde niveau met elkaar kan communiceren. Hij wilde bij elke vestiging ten minste één persoon inzetten die de machineveiligheid bewaakt en die met hem in staat zou zijn voor het hele bedrijf een internationaal uniforme werkwijze te waarborgen.

De training diende een stimulans te zijn voor de deelnemers. Met het oog hierop stelde hij zich een training voor aan de hand waarvan zijn team zou worden opgeleid tot een omvangrijke groep van experts in machineveiligheid. Tegelijkertijd moest deze groep in staat zijn een mondiaal uniforme oplossing te ontwikkelen en – ongeacht de vestiging – een gemeenschappelijke machineveiligheids-"taal" te spreken.

Vakkennis op een uniform niveau

De meesten van zijn teamleden hebben het examen voor CMSE® met succes afgelegd. Enkele minder ervaren teamleden moesten het examen herhalen.

De heer Robertson ziet hier een drievoudig voordeel in, want hij kan:

  • met de CMSE®-experts op grond van hun vakkennis wereldwijd op een uniform niveau communiceren
  • er zeker van zijn dat zijn personeel ongeacht de vestiging deskundig is wat betreft de complete levenscyclus van de machine: van wetgeving & veiligheidsmaatregelen tot en met de functionele veiligheid
  • garanderen dat de veiligheidspolitiek van de onderneming wereldwijd uniform wordt toegepast

Uw mondiale invloed

Als een voor meerdere landen verantwoordelijke manager stelt de inzet van CMSE®-experts in machineveiligheid u in staat tot een efficiëntere toepassing van de ondernemingspolitiek en het waarborgen van een wereldwijde uniforme werkwijze voor machineveiligheid.